Slovakien 1-1 Rumänien: Båda lagen går vidare till EM 2024-utslag efter oavgjort i Frankfurt

Slovakien och Rumänien kvalificerade sig båda till sextondelsfinalerna i EM 2024 efter oavgjort 1-1 i Frankfurt. Billiga Slovakien Fotbollströjor tog ledningen i första halvlek genom Ondrej Dudas nick, men Razvan Marin kvitterade från straffpunkten innan paus. Alla fyra lagen i grupp E slutade på fyra poäng, med topplaceringen Rumänien före på målskillnad.

Slovakien säkrade en plats i åttondelsfinalen i EM 2024 med oavgjort 1-1 mot Rumänien i grupp C.
För första gången någonsin gick de fyra lagen i gruppen in i finalen med lika många poäng.
Slovakien såg hotfull ut från start och tog ledningen direkt efter ett perfekt inlägg från Peter Pekarik och en lätt nick från Ondrej Duda.

Rumänien tilldelades en kontroversiell straff strax före halvtid efter en VAR-kontroll, där Razvan Marin sköt bollen i det övre hörnet.
Mot slutet av matchen började båda lagen slappna av eftersom de visste att en poäng skulle räcka för att de skulle gå vidare till knockoutomgångarna.
I kombination med Belgiens oavgjorda 0-0 mot Ukraina innebär resultatet att tabellen förblir oförändrad, med Rumänien som avancerar som topp i gruppen.
Detta är bara deras andra grupputträde från EM, sista gången var 2000 när de slog England.
Tack och lov har de undvikit de tre lejonen för nu och kommer att möta antingen Nederländerna eller Slovenien i sextondelsfinalerna.
När det gäller Slovakien ligger de på tredje plats, vilket också får dem att vänta länge. De kan möta Spanien eller England.
Ämne - Överraskningspaket i Rumänien
När EM 2024-lottningen tillkännagavs såg grupp E relativt okomplicerad ut, med Belgien som allmänt förväntades sluta först med maximala poäng.
Rumäniens 3-0-seger över Ukraina i sin första match och de röda djävlarnas chockförlust mot Slovakien Barn Fotbollströjor förde dock situationen i oordning.
Ibland är det svårare mot svagare lag utan någonting, och Tricolors prestationer kan få även topplagen att känna sig sårbara.
EM följer sällan ett manus, dramat är dess spänning, och Rumänien är nu optimistiska om sina chanser att gå längre.

Matchens man - ANDREI RATIU (Rumänien)

Rumänien stod emot Slovakiens enorma press i första halvlek, och Ratiu gjorde ett bra jobb med att lösa pressen.
Kampen mellan honom och Lukas Haraslin på vänsterkanten var intensiv, där Latiu inte bara blockerade yttern vid flera tillfällen utan även utgjorde ett hot vid anfall.